4,3 / 5  - 637 opinii

Opinie z internetu

Placówka Humana Medica Omeda została oceniona przez pacjentów jako znakomita. Średnia ocena wynosi 4.3 w skali 5 stopniowej i została skalkulowana na podstawie 637 opinii użytkowników z 4 różnych źródeł internetowych.

4,3

637 ocen
(z 4 źródeł)
4,6 / 5  (66 ocen placówki na Tourmedica.pl)
3,4 / 5  (48 ocen placówki na Google.pl)
4,8 / 5  (70 ocen placówki na Facebook.pl)
4,5 / 5  (454 ocen placówki na Znanylekarz.pl)

Ocena doradcy Tourmedica.pl

"Humana Medica Omeda to nowoczesny ośrodek medyczny, stworzony z myślą o wszystkich pacjentach, dla których najważniejsza jest wysoka jakość wykonywanych zabiegów oraz kompleksowa opieka medyczna. Placówka wykonuje szereg zabiegów z różnych dziedzin chirurgii, w tym chirurgii ogólnej, naczyniowej i proktologii. Stosowane są tu nowoczesne metody diagnostyki i leczenia. W 2016 roku Klinika zdobyła Certyfikat Zaufania Pacjentów w Ogólnopolskim Plebiscycie Medycznym „Laur Pacjenta”. Faktycznie zainteresowanie Klientów placówką jest ogromne, sam umawiam tu kilku Klientów dziennie. Pacjenci, często po zabiegach dzwonią i wyrażają swoje uznanie dla Humana Medica Omeda oraz pracujących tam lekarzy. Chwalą zaangażowanie i doświadczenie pracujących tu lekarzy, pielęgniarek, profesjonalną opieka na najwyższym poziomie, szeroki wachlarz zabiegów oraz przyjazną atmosferę."

Bartłomiej D. - Doradca Pacjenta

Opinie pacjentów Tourmedica.pl

WIOLA
10 września 2017
5,0

Jestem bardzo zadowolona

5,0 - WIOLA
Kompetencja Pani dr Żukowskiej i wspaniala opieka personelu pielegniarek i salowych
Zabieg:  
Plastyka brzucha (sierpień 2017)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Justyna
21 lutego 2018
5,0

Bardzo dobra opieka medyczna, polecam każdemu.

5,0 - Justyna
Wspaniała opieka wykwalifikowanej kadry pielęgniarek oraz lekarzy.
Zabieg:  
Operacja endoskopowa zatok przynosowych FESS/FEOZ (luty 2018)
 
Szczegóły
Marta
15 grudnia 2017
4,0

Profesjonaliści

4,0 - Marta
Profesjonalna obsługa, miła i uprzejma załoga. Pomieszczenia czyste i zadbane. Jestem zadowolona i wszystkim polecam.
Zabieg:  
Operacja otwarta zespołu cieśni kanału nadgarstka (grudzień 2017)
 
Szczegóły
Polecę W
28 listopada 2017
5,0

Polecę wszystkim

5,0 - Polecę W
Opieka przed i po zabiegowa. Warunki w klinice. Szczegółowa informacja lekarza na temat zabiegu
Zabieg:  
Wycięcie tarczycy całkowite chirurgicznie (listopad 2017)
 
Szczegóły
Ewa
(Łomża)
21 lutego 2018
4,0

Ok

4,0 - Ewa
Bardzo miła i profesjonalna obsługa
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (luty 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Bogdan B
13 lutego 2018
4,0

Publiczna służba zdrowia ma z czego brać przykład

4,0 - Bogdan B
Fachowość i konkret - każdy wie, co ma robić
Zabieg:  
Operacja otwarta zespołu cieśni kanału nadgarstka (luty 2018)
Lekarz:  
lek. Jan Murawski
 
Szczegóły
Grażyna P
18 stycznia 2018
4,0

Jestem w pełni zadowolona zabiegu

4,0 - Grażyna P
Jest przyjazna i miła opieka pielęgniarek i personelu
Zabieg:  
Laserowe leczenie żylaków nóg (styczeń 2018)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jerzy Głowiński
 
Szczegóły
Monika
9 stycznia 2018
5,0

Opinia po konsultacji przed zabiegiem powiększania piersi

5,0 - Monika
Personel bardzo profesjonalny i miły. Pani doktor Żukowska również przemiła
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (styczeń 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Sylwia
(Giżycko)
4 stycznia 2018
5,0

Powiększenie piersi

5,0 - Sylwia
Pełen profesjonalizm
Zabieg:  
Powiększanie piersi (listopad 2017)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Michał
(Waterford)
20 września 2017
5,0

Zadowolony

5,0 - Michał
Profesjonalizm, krótkie oczekiwanie na wizytę
Dotyczy:  
Konsultacja ortopedyczna (wrzesień 2017)
Lekarz:  
lek. Jan Murawski
 
Szczegóły
Rafał G.
20 maja 2020
5,0

Omeda _ postawi cie na nogi

5,0 - Rafał G.
Bardzo miła obsługa, komfort i profesjonalizm.
Zabieg:  
Artroskopia lecznicza stawu kolanowego (maj 2020)
Lekarz:  
lek. Jan Murawski
 
Szczegóły
Paweł
15 maja 2020
5,0

Profesjonalizm.

5,0 - Paweł
Brak.
Podejście personelu do pacjenta. Po pierwszej wizycie wrażenia pozytywne zobaczymy co będzie dalej.
Dotyczy:  
Konsultacja urologiczna (maj 2020)
Lekarz:  
dr Rafał Derewicz
 
Szczegóły
Maciej
20 kwietnia 2020
5,0

Polecam👍

5,0 - Maciej
Żadnych uwag😊
Bardzo miły personel i sam doktor bardzo miły
Dotyczy:  
Konsultacja urologiczna (kwiecień 2020)
Lekarz:  
dr Rafał Derewicz
 
Szczegóły
Justyna
4 kwietnia 2020
5,0

Polecam klinikę!

5,0 - Justyna
Bardzo miła i profesjonalna obsługa, świetni specjaliści.
Dotyczy:  
Konsultacja chirurgiczna (kwiecień 2020)
Lekarz:  
lek. Andrzej Kupisz
 
Szczegóły
Mateusz
4 lutego 2020
5,0

Jestem zadowolony

5,0 - Mateusz
Bardzo miła i pomocna obsługa
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (luty 2020)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Izabela
16 grudnia 2019
5,0

Opinia, pobyt dobowy 09.12.2019

5,0 - Izabela
Brak uwag
Podobała mi się przede wszystkim wspaniała, serdeczna, ciepła, obsługa, pielęgniarki bardzo zaangażowane, przesympatyczne, jak również panie które sprzątały rano salę podeszły zapytały czy w czymś mi nie pomóc, zmieniły mi na nowe spodenki jednorazowe bo z uśmiechem stwierdziły że na pewno będę się lepiej czuła, na prawdę było to bardzo sympatyczne. Poza tym czyste nowe sale i wyposażenie oraz pyszne jedzenie również zasługują na pochwałę :) Zapomniałabym o bardzo ważnej rzeczy, istotnej dla mnie, otóż przy wypisie nikt mnie nie poganiał do szybkiego opuszczenia sali, zostałam poinformowana, że jeżeli będę już gotowa mogę jechać do domu.
Zabieg:  
Plastyka brzucha (grudzień 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Tomasz
5 grudnia 2019
5,0

Operacja dot. przepukliny

5,0 - Tomasz
Wszystko, żadnych negatywnych uwag.
Zabieg:  
Operacje i leczenie przepuklin (listopad 2019)
Lekarz:  
lek. Andrzej Kupisz
 
Szczegóły
Piotr
8 sierpnia 2019
5,0

Najlepsza klinika w Polsce :)

5,0 - Piotr
-
Doskonała opieka i profesjonalizm.
Zabieg:  
Wycięcie pęcherzyka żółciowego laparoskopowo (lipiec 2019)
Lekarz:  
lek. Maciej Kleniewski
 
Szczegóły
Gosia
19 lipca 2019
5,0

Lifting piersi jak najbardziej udany.

5,0 - Gosia
Przemiły personel, bardzo dobra opieka .Jestem w pełni zadowolona z przeprowadzonego liftingu piersi.Doktor Żukowska spisała się na medal .Polecam .
Zabieg:  
Powiększanie piersi (czerwiec 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Iwona
(Siemiatycze)
21 maja 2019
5,0

Profesjonalna klinika

5,0 - Iwona
Profesjonalna klinika
Zabieg:  
Zmniejszenie piersi (maj 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Elwa_33
4 kwietnia 2019
5,0

Jestem bardzo zadowolona

5,0 - Elwa_33
Przemiła obsługa,wszystko sprawnie i profesjonalnie
Zabieg:  
Powiększanie piersi (marzec 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Łukasz M
7 marca 2019
5,0

Operacja usunięcia woreczka żółciowego.

5,0 - Łukasz M
Szybka i uważna obsługa. Wszystko było wytłumaczone mi cierpliwie i dokładnie , informacje były dostępne na miejscu i telefonicznie. Czułem się bezpiecznie i byłem traktowany z szacunkiem przed i po zabiegu.
Zabieg:  
Wycięcie pęcherzyka żółciowego laparoskopowo (luty 2019)
Lekarz:  
lek. Andrzej Kupisz
 
Szczegóły
Walentyna
25 stycznia 2019
5,0

Wizyta odbyła się zgodnie z moimi oczekiwaniami, bezstresowo,informacje jakie otrzymałam o zabiegu rozluźniły mój stres i byłam bardziej spokojna

5,0 - Walentyna
nie mam uwag
Miła obsługa ze strony personelu
Zabieg:  
Laserowe leczenie żylaków nóg (styczeń 2019)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jerzy Głowiński
 
Szczegóły
Maciek
17 grudnia 2018
5,0

👌 Super opieka

5,0 - Maciek
Profesjonalizm i genialna opieka
Zabieg:  
Wycięcie pęcherzyka żółciowego laparoskopowo (listopad 2018)
Lekarz:  
lek. Andrzej Kupisz
 
Szczegóły
LECH
6 grudnia 2018
5,0

Profesjonalnie i sympatycznie!

5,0 - LECH
nie mam uwag
profesjonalna, miła obsługa, dobry kontakt z doradcą.
Zabieg:  
Operacje przepukliny pachwinowej (listopad 2018)
Lekarz:  
dr Piotr Myśłiwiec
 
Szczegóły
Alicja
5 grudnia 2018
5,0

Bardzo dobra

5,0 - Alicja
Pielęgniarki jak i lekarza dbają o swego pacjenta. Warunki bardzo dobre, bez zarzutow.
Zabieg:  
Laserowe leczenie żylaków nóg (listopad 2018)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jerzy Głowiński
 
Szczegóły
Tomasz
14 listopada 2018
5,0

Dobra obsługa ale cena odpowiednio wysoka

5,0 - Tomasz
Liczne opłaty dodatkowe, wysokie ceny...
Opieka pielęgniarek na wysokim poziomie, bardzo uprzejmie, pomocne i uśmiechnięte.
Zabieg:  
Leczenie ginekomastii (listopad 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Aleksander
7 listopada 2018
5,0

Polecam

5,0 - Aleksander
Miła obsługa,dobrze wykonany zabieg, porządne śniadanie
Zabieg:  
Operacje przepukliny pachwinowej (październik 2018)
Lekarz:  
lek. Maciej Kleniewski
 
Szczegóły
Bigda E
(Mońki)
5 listopada 2018
5,0

Jestem bardzo zadowolona.

5,0 - Bigda E
Bardzo miła opieka i sympatyczne podejście do pacjenta.
Zabieg:  
Powiększanie piersi (październik 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Anna
24 września 2018
5,0

Opinia pacjentki

5,0 - Anna
Duży koszt w razie konieczności pozostania w szpitalu. Zbyt mały kontakt z lekarzem wykonującym zabieg. Powinna być konsultacja po zabiegu.
Miła obsluga
Zabieg:  
Plastyka chirurgiczna powiek górnych (wrzesień 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
Maciej
12 września 2018
5,0

Profesjonalna obsługa

5,0 - Maciej
brak uwag
profesjonalizm obsługi
Dotyczy:  
Konsultacja chirurgiczna (wrzesień 2018)
Lekarz:  
lek. Andrzej Kupisz
 
Szczegóły
Damian
11 maja 2018
5,0

Pozytywna

5,0 - Damian
miłe i fachowe podejście
Zabieg:  
USG Doppler żył / tętnic kończyn dolnych z konsultacją (maj 2018)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jerzy Głowiński
 
Szczegóły
Pacjentka
14 kwietnia 2018
5,0

Jestem zadowolona

5,0 - Pacjentka
Zbyt wysokie ceny
Obsługa i opieka medyczna, miłe i niekrepujace podejscie lekarza do pacjenta
Zabieg:  
Leczenie hemoroidów metodą Barrona (marzec 2018)
Lekarz:  
lek. Maciej Kleniewski
Anna
(Białystok)
10 kwietnia 2018
5,0

Pelen profesjonalizm

5,0 - Anna
Jestem zadowolona z opieki w klinice. Panie pielegniarki bardzo pomocne. Lekarz (dr.Kupisz) wyczerpujaco odpowiadal na zadawane pytania.Perfekcyjnie przeprowadzil operacje czesciowego usuniecia tarczycy. Pobyt przebiegal sprawnie i krotko (na czym bardzo mi zalezalo). Czuje sie w pelni zaopiekowana przez caly personel. Wszystkim serdecznie dziekuje.
Zabieg:  
Wycięcie tarczycy całkowite chirurgicznie (kwiecień 2018)
Lekarz:  
lek. Andrzej Kupisz
 
Szczegóły
Ruda
8 czerwca 2020
4,0

Ocena

4,0 - Ruda
Dodatkowe wizyty platne po zabiegu
9 na 10
Zabieg:  
Plastyka brzucha (maj 2020)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Marek
2 kwietnia 2020
4,0

Fachowa i szybka obsługa

4,0 - Marek
Nic
Ze bardzo szybko nastąpił zabieg.
Zabieg:  
Wycięcie pęcherzyka żółciowego laparoskopowo (marzec 2020)
Lekarz:  
lek. Maciej Kleniewski
 
Szczegóły
Ashley Neil Rodrigues
18 lutego 2020
4,0

Excellent facility and good medical team.

4,0 - Ashley Neil Rodrigues
Excellent facility.
Dotyczy:  
Konsultacja chirurgiczna (luty 2020)
Lekarz:  
lek. Andrzej Kupisz
 
Szczegóły
Katarzyna
22 stycznia 2020
4,0

Bardzo polecam tą poradnie

4,0 - Katarzyna
Bardzo miłe panie w rejestracji a Pani doktor to juz wogóle przemiła dowiedziałam się co chcialam wiedzieć
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (styczeń 2020)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Agata
2 grudnia 2019
4,0

Dobra i fachowa opieka medyczna.

4,0 - Agata
Nie mam uwag.
Miła i fachowa obsługa.
Zabieg:  
Operacje pęcherzyka żółciowego (listopad 2019)
Lekarz:  
lek. Andrzej Kupisz
 
Szczegóły
Maciej
3 października 2019
4,0

Fachowość.

4,0 - Maciej
Miła obsługa.
Zabieg:  
Laserowe leczenie żylaków nóg (wrzesień 2019)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jerzy Głowiński
 
Szczegóły
Ilona
29 lipca 2019
4,0

Doktor Żukowska wspaniały lekarz z doświadczeniem i podejściem do pacjenta

4,0 - Ilona
Opieka lekarska i Pan pielęgniarek perfekcyjna
Zabieg:  
Powiększanie piersi implantami anatomicznymi (lipiec 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Maciej
17 czerwca 2019
4,0

Fachowość.

4,0 - Maciej
Nie było czegoś takiego.
Miła, rzeczowa obsługa.
Dotyczy:  
Konsultacja z chirurgiem naczyniowym (czerwiec 2019)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jerzy Głowiński
 
Szczegóły
Warszawianka
10 czerwca 2019
4,0

Polecam...

4,0 - Warszawianka
Panie w rejestracji miłe. Szybka i sprawna obsługa.
Zabieg:  
Leczenie hemoroidów, żylaków odbytu (kwiecień 2019)
Lekarz:  
lek. Maciej Kleniewski
 
Szczegóły
Kam
(Hajnówka)
22 maja 2019
4,0

Jestem zadowolony z obsługi w omedzie

4,0 - Kam
Obsługa, jedzenie, miła atmosfera
Zabieg:  
Leczenie ginekomastii (maj 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Marzena Białożyt
9 maja 2019
4,0

Moja opinia jest Wzorowa

4,0 - Marzena Białożyt
Bardzo mi się podobało choć byłam tak bardzo zestresowana to personel w Waszej klinice szybko mnie uspokoił
Zabieg:  
Laserowe leczenie żylaków nóg (kwiecień 2019)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jerzy Głowiński
 
Szczegóły
Monika
15 marca 2019
4,0

Polecam

4,0 - Monika
Przemiła obsługa. Profesjonalne podejście
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (marzec 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Dan P
8 marca 2019
4,0

Świetne porównanie, państwowe a prywatne

4,0 - Dan P
Uprzejmość pań recepcjonistek
Estetyczny wygląd placówki. Brak kolejek. Szybka obsługa
Zabieg:  
Wycięcie torbieli włosowej (luty 2019)
Lekarz:  
lek. Andrzej Kupisz
 
Szczegóły
Kasia2005
8 lutego 2019
4,0

Powiększanie piersi

4,0 - Kasia2005
Bardzo miły , pomocny personel
Zabieg:  
Powiększanie piersi (styczeń 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Iwona
6 lutego 2019
4,0

Opieka na wysokim poziomie .

4,0 - Iwona
Wspaniała opieka
Zabieg:  
Operacje przepukliny pachwinowej (styczeń 2019)
Lekarz:  
lek. Maciej Kleniewski
 
Szczegóły
Podlasianka
14 grudnia 2018
4,0

Operacja podbródka

4,0 - Podlasianka
Brak
Przemiła opieka, profesjonalność, wszystko na najwyższym poziomie
Zabieg:  
Modelowanie podbródka implantami (grudzień 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Katarzyna
5 grudnia 2018
4,0

Jestem zadowolona i polecam

4,0 - Katarzyna
Miła obsluga, panie pielęgniarki bardzo pomocne i wyrozumiałe.
Zabieg:  
Powiększanie piersi implantami anatomicznymi (listopad 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Renata
(Grajewo)
15 sierpnia 2018
4,0

Będzie dobrze!

4,0 - Renata
Przyjechałam z daleka,byłam umówiona na konkretną godzinę, niestety, przyjęto mnie dopiero po 40 minutach tzw. "obsuwy". Pan doktor przyjął w międzyczasie "głośno upominające się"go pacjenta oraz znajomego z personelu medycznego. Kiedy jest się obolałym po zabiegu i myśli się tylko o zmianie pozycji ciała, czekanie na zmianę opatrunku jest katuszą. Cudowna pielęgniarka , chyba Wiki, swoją kompetencją i pięknym uśmiechem poprawiła nastój.
Panie w recepcji, pełna profeska!Niezwykle cierpliwe, skupione na swojej pracy.Wytłumaczą, doradzą, uspokoją.
Zabieg:  
Zmniejszenie piersi (sierpień 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Kamil
(Wieliczki)
16 maja 2018
4,0

Przemiłe podejście do pacjenta i konkretność w konsultacji.

4,0 - Kamil
Przemiłe podejście do pacjenta i konkretność w konsultacji.
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (maj 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Sylwia
17 kwietnia 2018
4,0

Jestem bardzo zadowolona

4,0 - Sylwia
Bardzo profesjonalna i miła obsługa
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (kwiecień 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Maciej
5 maja 2020
5,0

Polecam

5,0 - Maciej
Zabieg:  
Leczenie stulejki chirurgiczne (kwiecień 2020)
Lekarz:  
dr Rafał Derewicz
 
Szczegóły
Arkadiusz
16 grudnia 2019
5,0

Na razie jest ok.

5,0 - Arkadiusz
Zabieg:  
Operacje plastyczne uszu (grudzień 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Klaudia
(Białystok)
22 maja 2019
5,0

Polecam

5,0 - Klaudia
Zabieg:  
Podniesienie piersi (maj 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły
Sylwia
5 kwietnia 2019
5,0

Konsultacja

5,0 - Sylwia
Dotyczy:  
Konsultacja laryngologiczna (marzec 2019)
 
Szczegóły
Mateusz
25 lipca 2018
5,0

Bardzo sympatyczna placówka

5,0 - Mateusz
Dotyczy:  
Konsultacja laryngologiczna (lipiec 2018)
 
Szczegóły
Gracjan
(Ełk)
25 maja 2018
5,0

Krótko i na temat wszystko jak najlepszym porządku:-)

5,0 - Gracjan
Zabieg:  
Laserowe leczenie żylaków nóg (maj 2018)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jerzy Głowiński
Justyna
22 czerwca 2017
5,0
5,0 - Justyna
Zabieg:  
Operacja żylaków nóg (czerwiec 2017)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jerzy Głowiński
 
Szczegóły
Fabian
30 maja 2017
5,0
5,0 - Fabian
Dotyczy:  
Konsultacja laryngologiczna (maj 2017)
 
Szczegóły
Sebastian
13 listopada 2019
4,0

Ok

4,0 - Sebastian
Dotyczy:  
Konsultacja ortopedyczna (październik 2019)
Lekarz:  
lek. Jan Murawski
 
Szczegóły
Edek
26 lipca 2018
4,0

Wszystko ok

4,0 - Edek
Zabieg:  
Leczenie żylaków nóg (lipiec 2018)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jerzy Głowiński
 
Szczegóły
Beata
25 czerwca 2018
4,0

Wizyta kwalifikacyjna

4,0 - Beata
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (czerwiec 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Dorota Żukowska
 
Szczegóły