4,6 / 5  - 1826 opinii

Opinie z internetu

Placówka Szpital Świętego Łukasza została oceniona przez pacjentów jako znakomita. Średnia ocena wynosi 4.6 w skali 5 stopniowej i została skalkulowana na podstawie 1826 opinii użytkowników z 4 różnych źródeł internetowych.

4,6

1826 ocen
(z 4 źródeł)
4,4 / 5  (47 ocen placówki na Tourmedica.pl)
4,1 / 5  (39 ocen placówki na Google.pl)
5,0 / 5  (7 ocen placówki na Facebook.pl)
5,0 / 5  (1735 ocen placówki na Znanylekarz.pl)

Ocena doradcy Tourmedica.pl

"Szpital Św. Łukasza w Bydgoszczy to nowoczesna placówka, zapewniająca wielospecjalistyczną kadrę doświadczonych lekarzy. Dużym powodzeniem cieszy się zespół chirurgów plastycznych, na czele z dr Andrzejem Świątkiewiczem oraz dr Jarosławem Markowiczem. Pacjenci często korzystają również z różnorodnej oferty zabiegów laryngologicznych (warto dodać, że w klinice odbywają się też zabiegi z laryngologii dziecięcej) Pacjenci o doktorze Świątkiewiczu mówią, że jest lekiem na całe zło. Bardzo sympatyczny, empatyczny człowiek, potrafi zażartować i rozładować stres, wzbudza ogromne zaufanie, poprzez swoje ogromne doświadczenie, potrafi zdziałać cuda. Efekty zabiegów są bardzo zadowalające."

Agata W. - Doradca Pacjenta

Opinie pacjentów Tourmedica.pl

MARZENA
20 października 2017
5,0

Szpital godny polecenia

5,0 - MARZENA
Fantastyczne warunki, serdeczna atmosfera, pełen profesjonalizm całego personelu
Zabieg:  
Powiększanie piersi implantami anatomicznymi (wrzesień 2017)
Lekarz:  
dr n. med. Jarosław Markowicz
 
Szczegóły
Mirosław
29 stycznia 2018
4,0

Polecam

4,0 - Mirosław
Profesjonalna obsługa
Dotyczy:  
Konsultacja urologiczna (styczeń 2018)
Lekarz:  
lek. Jacek Szyperski
 
Szczegóły
Rafał
1 sierpnia 2017
5,0
5,0 - Rafał
Aktualnie zabieg przełożony na okolice 20 sierpnia z powodu wyjazdu lekarza na urlop.
Zabieg:  
Leczenie operacyjne skrzywienia prącia (lipiec 2017)
Lekarz:  
lek. Jacek Szyperski
 
Szczegóły
Pacjentka
(Bydgoszcz)
13 grudnia 2017
3,0

Super szpital bez Recepcji

3,0 - Pacjentka
Całkowity brak profesjonalizmu Pań z Recepcji - nie wszystkich. Problemy w komunikacji pacjent-recepcjonistka. Brak podejścia do pacjenta, ton zwracania się do pacjenta, źle zapisywane dane i informacje, niepoinformowanie pacjenta o zmianie daty zabiegu, nie przypominanie, jak to miało być w zapowiedzi o wizycie, natomiast przypomnienie o wizycie, którą odwołałam i to na inny termin niż miało być. Pan Łukasz w recepcji - bez zastrzeżeń - pełen profesjonalizm, miły, uprzejmy.
Opieka lekarzy bardzo pozytywna. Miła atmosfera.
Zabieg:  
Operacja endoskopowa zespołu cieśni kanału nadgarstka (wrzesień 2017)
 
Szczegóły
Sebastian
(Sompolno)
31 października 2017
5,0

Konsultacja

5,0 - Sebastian
Profesjonalne usługi
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (październik 2017)
Lekarz:  
dr n. med. Sylwester Dratwa
 
Szczegóły
Paulina
10 grudnia 2019
5,0

BARDZO POLECAM!!

5,0 - Paulina
Bardzo przyjemny i profesjonalny personel. Jeśli będę musiała w przyszłości skorzystać z pomocy chirurga to tylko dr. DRATWA i tylko SZPITAL ŚW ŁUKASZA. Jestem bardzo zadowolona z operacji i z pomocy pooperacyjnej!
Zabieg:  
Plastyka brzucha (grudzień 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Sylwester Dratwa
 
Szczegóły
Anna
(Bydgoszcz)
8 sierpnia 2019
5,0

Szpital na wysokim poziomie

5,0 - Anna
Obsługa oraz jedzenie
Zabieg:  
Zmniejszanie warg sromowych chirurgicznie (lipiec 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Jarosław Markowicz
 
Szczegóły
Eugeniusz B.
(Słońsk Dolny)
6 sierpnia 2019
5,0

Polecam każdemu choremu Szpital Świętego Łukasza.Eugeniusz

5,0 - Eugeniusz B.
Fachowa przeprowadzony za bieg bez żadnych powikłań.
Zabieg:  
Operacja endoskopowa zespołu cieśni kanału nadgarstka (czerwiec 2019)
Lekarz:  
lek. Mariusz Budny
 
Szczegóły
Małgorzata P.
(Bydgoszcz)
8 lipca 2019
5,0

Klinika podobała mi się.

5,0 - Małgorzata P.
Klinika bardzo przyjemna,czysta .
Zabieg:  
Plastyka chirurgiczna powiek górnych (czerwiec 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Sylwester Dratwa
 
Szczegóły
Tomek
(Toruń)
29 marca 2019
5,0

Operacja

5,0 - Tomek
Brak
Super termin, dobrzy pracownicy na czele z recepcja
Zabieg:  
Leczenie ginekomastii (marzec 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Jarosław Markowicz
 
Szczegóły
Mateusz
21 marca 2019
5,0

Polecam

5,0 - Mateusz
Profesjonalne podejście personelu oraz lekarza
Zabieg:  
Terapia osoczem bogatopłytkowym Angel System (marzec 2019)
Lekarz:  
lek. Tomasz Dolata
 
Szczegóły
Marta
(województwo łódzkie)
18 marca 2019
5,0

Profesjonalnie

5,0 - Marta
Troskliwa opieka, miły personel.
Zabieg:  
Korekcja odstających uszu (marzec 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Jarosław Markowicz
 
Szczegóły
Barbara
(Wąpiersk)
13 grudnia 2018
5,0

Opinia

5,0 - Barbara
Fachowa i miła opieka.
Zabieg:  
Operacja endoskopowa zespołu cieśni kanału nadgarstka (grudzień 2018)
Lekarz:  
lek. Piotr Majewski
 
Szczegóły
Patryk
(Inowrocław)
22 października 2018
5,0

Pełne zadowolenie.

5,0 - Patryk
Atmosfera budząca zaufanie.Wyczerpujaca rozmowa z lekarzem.
Dotyczy:  
Konsultacja ortopedyczna (październik 2018)
Lekarz:  
lek. Tomasz Dolata
 
Szczegóły
Przemysław
(Toruń)
16 października 2018
5,0

Bardzo gorąco polecam

5,0 - Przemysław
Nic
Podejście lekarzy, pielęgniarek. Wyposażenie, wystrój.
Zabieg:  
Leczenie ginekomastii (październik 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Sylwester Dratwa
 
Szczegóły
Donata
(Bydgoszcz)
8 września 2018
5,0

Polecam bardzo gorąco

5,0 - Donata
Miła i fachowa opieka. Wyczerpujące odpowiedzi na pytania dotyczące zabiegu.
Zabieg:  
Ortopedia (wrzesień 2018)
 
Szczegóły
Patrycja
21 sierpnia 2018
5,0

Pełen profesjonalizm

5,0 - Patrycja
Miła obsługa i czystosc
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (sierpień 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Sylwester Dratwa
 
Szczegóły
Sylwia
7 sierpnia 2018
5,0

Przyjaźnie

5,0 - Sylwia
Miła atmosfera.
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (sierpień 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Sylwester Dratwa
 
Szczegóły
Marcin
(Toruń)
9 lipca 2018
5,0

Polecam :)

5,0 - Marcin
Podejście do pacjenta wyśmienite przez cały personel.
Zabieg:  
Korekcja odstających uszu (lipiec 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Sylwester Dratwa
 
Szczegóły
Monika
(Gniewkowo)
29 czerwca 2018
5,0

Przychodnia najwyzszej klasy

5,0 - Monika
Mila obsluga, czyste, nowe, zadbane wnetrza. Wizyta punktualnie o wyznaczonej godzinie.
Dotyczy:  
Konsultacja ortopedyczna (czerwiec 2018)
Lekarz:  
lek. Tomasz Dolata
 
Szczegóły
Kasia
23 kwietnia 2018
5,0

Korekta uszu

5,0 - Kasia
Miły życzliwy personel. Profesjonalne podejście do klienta. Uśmiechnięty pan pielęgniarz. Jestem zadowolona z obsługi jak i samego zabiegu. Pozdrawiam serdecznie..
Zabieg:  
Korekcja odstających uszu (kwiecień 2018)
 
Szczegóły
Anna
6 grudnia 2019
4,0

Polecam

4,0 - Anna
Opieka super, kontakt bardzo dobry. Pełen profesjonalizm.
Zabieg:  
Korekcja odstających uszu (grudzień 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Sylwester Dratwa
 
Szczegóły
Anna
(Świecie)
31 października 2019
4,0

Polecam operację plastyczną nosa

4,0 - Anna
Opieka zarówno chirurga oraz anestezjologa, jak i Pani na oddziale najlepsza. Szczerze mogę polecić. Po operacji, w szpitalu czułam się jak w domu
Zabieg:  
Operacje plastyczna nosa (październik 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Sylwester Dratwa
 
Szczegóły
Ewa G.
7 października 2019
4,0

Super Polecam

4,0 - Ewa G.
Wszystko, naprawdę lekarz cudowny pielęgniarki cudowne. Pokój jednoosobowy, łazienka swoja.
Zabieg:  
Powiększanie piersi (wrzesień 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Sylwester Dratwa
 
Szczegóły
Wisenna
(Sopot)
18 czerwca 2019
4,0

Bardzo dobre miejsce do leczenia

4,0 - Wisenna
Niedostateczna informacja o miejscu. Nie ma tablic z numerem. Parking za mały.
Przede wszystkim punktualność. Weszłam do doktora o tej godzinie, o której bylam umówiona. Poza tym, Pan doktor Listopadzki jest osoba uprzejma i profesjonalna
Dotyczy:  
Konsultacja urologiczna (czerwiec 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Sławomir Listopadzki
 
Szczegóły
Iwona
(Bydgoszcz)
10 maja 2019
4,0

Ocena dobra.

4,0 - Iwona
Mila obsługa.
Dotyczy:  
Konsultacja ortopedyczna (kwiecień 2019)
Lekarz:  
lek. Tomasz Dolata
 
Szczegóły
Karol G.
(Złotów)
31 grudnia 2018
4,0

Profesjonalna klinika z bardzo miłą obsługą.

4,0 - Karol G.
Bardzo miła obsługa, profesjonalne podejście, nie ma do czego się przyczepić, jestem bardzo zadowolony, POLECAM!
Zabieg:  
Artroskopowa operacja więzadła krzyżowego przedniego (ACL) (grudzień 2018)
Lekarz:  
lek. Tomasz Dolata
 
Szczegóły
Iwona
13 listopada 2018
4,0

Dobra 4

4,0 - Iwona
Nie zostal wyznaczony termin zabiegu.musze czekac najprawdopodobniej do nowego roku
Czysto cicho
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (listopad 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Sylwester Dratwa
 
Szczegóły
Dorota
(Radziejów)
29 października 2018
4,0

Polecam kazdemu kto pyta o dobrego specjaliste

4,0 - Dorota
Profesjonalne podejscie do pacjeta z chwila wejscia do kliniki
Dotyczy:  
Konsultacja ortopedyczna (październik 2018)
Lekarz:  
lek. Tomasz Dolata
 
Szczegóły
Ruben Wilanowski
8 września 2018
4,0

Polecam tę placówkę medyczną

4,0 - Ruben Wilanowski
Fachowość personelu medycznego Profesjonalnie podejście do pacjenta Sympatyczna obsluga personelu pomocniczego Wysoki standard pokoi i smaczne wyżywienie
Zabieg:  
Leczenie ginekomastii (sierpień 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Jarosław Markowicz
 
Szczegóły
Magdalena
19 lipca 2018
4,0

Miejsce przyjazne osoby tam pracujące kompetentne i zawsze uśmiechnięte.

4,0 - Magdalena
Trzeba było zaopatrzyć się w swój biustonosz po operacyjny. Zakup odpowiedniego a właściwie jego poszukiwania były męczące. Dobrze by było gdyby można nabyć go na to lub otrzymać w ramach operacji.
Świetna opieka. Panie pielęgniarki i lekarze dyzurujacy pytali czy czegoś nie potrzebuje, czy ból jest do zniesienia w razie potrzeb zwiekszali dawkę środków przeciwbólowych. Super sala, warunki po operacji.
Zabieg:  
Operacje plastyczne piersi (lipiec 2018)
 
Szczegóły
Joanna
(Grudziądz)
21 czerwca 2018
4,0

Wizyta zadowalająca

4,0 - Joanna
Miła obsługa
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (czerwiec 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Jarosław Markowicz
 
Szczegóły
ONA
(Bydgoszcz)
29 maja 2018
4,0

Wszystko ok, tylko drobne mankamenty.

4,0 - ONA
Szkoda, że nie zajmują się organizacją stanika pooperacyjnego.
Podejście personelu medycznego na wysokim poziomie.
Zabieg:  
Powiększanie piersi implantami anatomicznymi (maj 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Jarosław Markowicz
 
Szczegóły
Mateusz
(Inowrocław)
21 maja 2018
4,0

Bardzo dobra atmosfera

4,0 - Mateusz
Miły personel,bardzo dobre warunki
 
Szczegóły
Piotr
(Toruń)
8 maja 2018
4,0

Profesjonalne podejście

4,0 - Piotr
Obiekt obsługa
Dotyczy:  
Konsultacja urologiczna (maj 2018)
Lekarz:  
lek. Jacek Szyperski
 
Szczegóły
Michał
25 kwietnia 2018
4,0

Drogo ale i tak polecam

4,0 - Michał
Nie podobało mi się że za wizytę kontrolną i ściągnięcie szwów trzeba było też zaplacic. Myślę że to powinno być w cenie zabiegu.
Super opieka po zabiegu, spokuj czysto i przyjemnie w szpitalu
Zabieg:  
Leczenie żylaków powrózka nasiennego laparoskopowo (kwiecień 2018)
Lekarz:  
lek. Jacek Szyperski
Paulina
(Bydgoszcz)
28 stycznia 2019
3,0

Brak informacji o godzinie zabiegu

3,0 - Paulina
Obsługa recepcji. Poznałam godzinę zabiegu dwie godziny przed. W okresie międzyświątecznym ktoś miał do mnie zadzwonić, ale to się nie stało. Ja również nie mogłam się dodzwonić na recepcję.
Obsługa lekarska bez zastrzeżeń.
Zabieg:  
Korekcja odstających uszu (styczeń 2019)
Lekarz:  
dr n. med. Jarosław Markowicz
 
Szczegóły
Natalia
(Dębionek)
21 września 2018
3,0

Porazka

3,0 - Natalia
Zostałam umówiona do niewłaściwego lekarza straciłam czas i pieniądze
Zabieg:  
Zmniejszanie warg sromowych chirurgicznie (sierpień 2018)
Katarzyna
(Toruń)
7 sierpnia 2018
2,0

Bardzo niezadowolona

2,0 - Katarzyna
Zostalam oszukana,poniewaz jak dzwonilam sie umowic na konsultacje to mowilam o jaki zabieg mi chodzi a jak juz dotarlam na miejsce i zaplacilam za konsultacje to lekarz mi oznajmił ze u nich takich zabiegów sie nie wykonuje.czyli straciłam czas i pieniądze i nawet konsultacjii nie mialam !!!!
Nic
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (sierpień 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Sylwester Dratwa
 
Szczegóły
Tomasz
27 lutego 2019
5,0

.

5,0 - Tomasz
Dotyczy:  
Konsultacja chirurgiczna (luty 2019)
Lekarz:  
lek. Paweł Jarmocik
 
Szczegóły
Krzysztof
11 lipca 2017
5,0
5,0 - Krzysztof
Zabieg:  
Korekcja odstających uszu (lipiec 2017)
Lekarz:  
dr n. med. Sylwester Dratwa
 
Szczegóły
Rafał
23 czerwca 2017
5,0
5,0 - Rafał
Dotyczy:  
Konsultacja urologiczna (czerwiec 2017)
Lekarz:  
lek. Jacek Szyperski
 
Szczegóły
Grzegorz
21 czerwca 2017
5,0
5,0 - Grzegorz
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (czerwiec 2017)
Lekarz:  
dr n. med. Sylwester Dratwa
 
Szczegóły
Krzysztof
17 maja 2017
5,0
5,0 - Krzysztof
Dotyczy:  
Konsultacja urologiczna (maj 2017)
Lekarz:  
dr n. med. Sławomir Listopadzki
 
Szczegóły
Klaudia
16 maja 2017
5,0
5,0 - Klaudia
Zabieg:  
Powiększanie piersi implantami anatomicznymi (maj 2017)
 
Szczegóły