4,5 / 5  - 28 opinii
Placówka Este l'arte została oceniona przez pacjentów umówionych na wizytę przez doradców Tourmedica.pl jako znakomita. Średnia ocena wynosi 4.5 w skali 5 stopniowej i została ustalona na podstawie opinii 28 pacjentów, którzy odbyli zabiegi w klinice.
100% opinii zweryfikowanych pacjentów Tourmedica.pl
Średnia ocena:

4,5

27 głosów zweryfikowanych pacjentów
Czytaj opinie
Ocena doradcy Tourmedica.pl:
"Jedną z najbardziej renomowanych klinik chirurgii plastycznej na terenie Łodzi jest klinika Este l'arte. Zabiegi przeprowadza rzeczowy, otwarty na potrzeby Pacjenta specjalista chirurgii plastycznej z wieloletnim doświadczeniem zawodowym - dr hab. n. med. Jan Rykała. Konsultacje spełniają oczekiwania Pacjentów, gdyż kwestie dotyczące zabiegu zostają jasno i zrozumiale przedstawione. Pacjent poznaje dokładnie plan operacji, a w przypadku wątpliwości Pan Doktor chętnie odpowiada na wszelkie pytania. Pacjenci korzystający z pomocy zabiegowej i opieki Pana Doktora są bardzo zadowoleni, gdyż oprócz tego, że Pan Doktor jest profesjonalistą, jest również wspaniałym, ciepłym i cierpliwym człowiekiem." - Agnieszka Z. (Doradca Pacjenta)

Opinie pacjentów Tourmedica.pl

J.DOMI
9 września 2017
5,0

Polecam klinike

5,0 - J.DOMI
Według mnie troszkę za szybko przebiegła wizyta kontrolna i zdjęcie szwów. Jestem zadowolona z efektów zabiegu, aczkolwiek lewa brodawka wygląda znacznie gorzej niż prawa, która jest taka jak oczekiwałam.
Bardzo konkretne podejście, opieka podczas zabiegu,
Zabieg:  
Zmniejszenie brodawek sutkowych (lipiec 2017)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Ewelina
15 października 2019
5,0

Zadowolenie i uśmiech na twarzy to podstawa

5,0 - Ewelina
Przekładanie wizyty zdjęcia szwów.
Klinika bardzo przyjazna i "kameralna". Bardzo miła atmosfera.
Zabieg:  
Korekcja odstających uszu (wrzesień 2019)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Kamil
25 grudnia 2017
5,0

Nie mam zarzutów, co do przeprowadzenia konsultacji

5,0 - Kamil
Szybkie przekazanie informacji, którymi bylem zainteresowany.
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (grudzień 2017)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
Maria 1
19 października 2017
5,0

Jestem zadowolona

5,0 - Maria 1
Szybka obsługa
Zabieg:  
Operacje plastyczne powiek (październik 2017)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
Izabela
3 czerwca 2020
5,0

Udany zabieg korekcji powiek górnych

5,0 - Izabela
Szybkość obsługi.Nie czekałam na wizytę nawet 5 min.Rzeczowo i konkretnie.
Zabieg:  
Plastyka chirurgiczna powiek górnych (maj 2020)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Małgorzata
26 maja 2020
5,0

Profesjonalizm i opieka.

5,0 - Małgorzata
Dobra opieka i profesjonalizm.
Zabieg:  
Powiększanie piersi implantami anatomicznymi (maj 2020)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Agata Ł.
27 stycznia 2020
5,0

Plastyka brzucha

5,0 - Agata Ł.
Klinika jest nowoczesna, bardzo miła obsługa w recepcji.
Zabieg:  
Plastyka brzucha (grudzień 2019)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Anna S.
6 września 2019
5,0

POLECAM!!!!

5,0 - Anna S.
Opieka super, lekarz operujący rewelacja jak i cała reszta personelu.
Zabieg:  
Korekcja odstających uszu (sierpień 2019)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
...
7 lipca 2019
5,0

Warte polecenia

5,0 - ...
n/a
obsługa, profesjonalizm lekarza, świetna atmosfera
Zabieg:  
Operacje plastyczna nosa (czerwiec 2019)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Miłosz
(województwo łódzkie)
4 lipca 2019
5,0

Klinika warta polecenia

5,0 - Miłosz
Plusy kliniki to: przyjazne miejsce, dobre podejście do pacjentów, profesjonalizm
Zabieg:  
Korekcja odstających uszu (czerwiec 2019)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Kamila
31 grudnia 2018
5,0

Dobra

5,0 - Kamila
Nic
Wszystko
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (grudzień 2018)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Łukasz
14 września 2018
5,0

Klinika godna polecenia.

5,0 - Łukasz
Szybki termin konsultacji i zabiegu.
Zabieg:  
Korekcja odstających uszu (lipiec 2018)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Monika
9 grudnia 2019
4,0

Wspaniałe miejsce ,Pani Kasia i Panie pielęgniarki bardzo sympatyczne i pomocne.Dziękuje za opiekę po operacji😊

4,0 - Monika
Wspaniałe miejsce .Pan doktor to mistrz .
Zabieg:  
Powiększanie piersi implantami okrągłymi (listopad 2019)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Marta N
11 lipca 2019
4,0

Ogromne prawdopodobieństwo wykonania zabiegu u państwa w klinice

4,0 - Marta N
Fachowa ocena stanu faktycznego problemu przez dr. Rykałe , odpowiednie przekazanie wiedzy , dalsze postępowanie.
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (lipiec 2019)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
Aleksandra K
7 lutego 2019
4,0

Szybko , sprawniee

4,0 - Aleksandra K
Bardzo ladne miejsce
Zabieg:  
Plastyka chirurgiczna powiek dolnych i górnych (styczeń 2019)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Paweł
12 września 2018
4,0

Opinia

4,0 - Paweł
Profesjonalna obsługa, dbałość o klienta
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (wrzesień 2018)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Magdalena
18 czerwca 2018
4,0

Klinika godna polecenia

4,0 - Magdalena
Bardzo miła opieka. Wszystko przebiegło szybko. Jestem zadowolona.
Zabieg:  
Korekcja odstających uszu (czerwiec 2018)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Aga
18 maja 2018
4,0

Opinia pozytywna

4,0 - Aga
Trochę przedmiotowo się czułam, jakbym coś kupowała...
Podobała mi się profesjonalna ocena zakresu zabiegu nosa
Zabieg:  
Operacja nosa chrzęstnego i krzywej przegrody (kwiecień 2018)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
bibi
11 kwietnia 2018
4,0

Polecam

4,0 - bibi
Bardzo miła obsługa . Pani w recepcji przesympatyczna. Super lekarze.
Zabieg:  
Plastyka brzucha (marzec 2018)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Emilia
1 marca 2018
4,0

Klinika godna polecenia

4,0 - Emilia
Bardzo podobała mi się fachowa opieka i przyjemna atmosfera.
Zabieg:  
Zmniejszenie piersi (luty 2018)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Joanna
9 października 2019
3,0

Liposukcja

3,0 - Joanna
Wszystko robione w pośpiechu. Noc po zabiegu spędziłam nago...Nie wiem czy to normalne. Miałam ze sobą bieliznę, pizame ale nic nie zostało mi założone .
Kompetentny lekarz
Zabieg:  
Liposukcja brzucha (październik 2019)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
annamaria
16 kwietnia 2018
3,0

Całokształt kliniki na 3

3,0 - annamaria
nie podobało mi się, ze konsultacja za którą zapłaciłam 100zł trwała 5 minut, a pan doktor najpierw zarzucił mnie informacjami, których nie nadążałam notować, a potem przestępował z nogi na nogę żebym już sobie poszła. Nie podobało mi się także, że nie zostałam uprzedzona ani przed zabiegiem ani po zabiegu, o powikłaniach i następstwach czyli że np. mogę mieć gorączkę i czym mam tę gorączkę zbijać by nie dostać krwotoku. Nie miałam też zadnego kontaktu "emergency" do lekarza zeby móc zadzwonić z konsultacją gdyby działo się ze mną coś złego a nie tak poważnego by jechać na pogotowie. Za 13 000 PLN myślę, że można wymagać trochę lepszego serwisu i opieki niż na NFZ. Dobrze by było gdyby hospitalizaja po operacji trwała dłużej niż 12h ponieważ w domu leżałam z gorączką bez sił nie wiedząc nawet czym sobie pomóc. Nie otrzymałam za zabieg żadnego paragonu ani faktury, chociaz przedstawiłam potwierdzenia przelewów. Reasumując - panowie chirurdzy zapewne są fachowcami w swej dziedzinie, ale podejście do pacjenta taśmowe, trochę NFZ a trochę PRL. Szkoda, bo biorą za to grube pieniądze.
podobaly mi sie opinie w internecie które czytałam na temat fachowości obu panów chirurgów. Panie anastezjolożki i pani pielęgniarka sympatyczne i pomocne, wprowadzały miłą atmosferę, podały coś antywymiotnego przy narkozie. Dziekuje.
ODPOWIEDŹ PLACÓWKI: "Szanowna Pani, staramy się, aby konsultacja była szczegółowa i rzeczowa; zawsze na koniec pytamy Pacjenta, czy uzyskał wyczerpujące informacje . Takie rozmowy przed operacją odbywają się co najmniej dwie (pierwsza wizyta, następna w dniu zabiegu ) potem kolejna rozmowa z operatorem przy wypisie do domu. Zawsze w trakcie rozmowy z Pacjentem informujemy o przebiegu pooperacyjnym, możliwych wariantach gojenia, lekach, które ewentualnie należy stosować, a Pacjent na tej podstawie podpisuje świadomą, poinformowaną zgodę na zabieg. Pacjent zawsze otrzymuje wizytówkę z trzema numerami kontaktowymi dostępnymi 24h na dobę (podane są również na naszej stronie internetowej). Pragniemy również poinformować, że czas hospitalizacji jest uzależniony od rodzaju zabiegu i stanu ogólnego Pacjenta i ograniczony do niezbędnej opieki z medycznego punktu widzenia. O momencie wypisu decyduje lekarz. Uprzejmie informujemy, że do tej pory nie odebrała Pani paragonu fiskalnego, który czeka odłożony w rejestracji. Bardzo cieszy nas fakt, że docenia Pani nasze umiejętności i fachowość.Z poważaniem Zespół Kliniki Chirurgii Plastycznej Este L'arte"
Zabieg:  
Operacje plastyczna nosa (marzec 2018)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Andżelika
23 listopada 2018
5,0

Ok

5,0 - Andżelika
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (listopad 2018)
Lekarz:  
dr n. med. Ryszard Bratoś
 
Szczegóły
Julia
21 lipca 2017
5,0
5,0 - Julia
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie medycyny estetycznej (lipiec 2017)
Lekarz:  
lek. Iwona Kulesza
 
Szczegóły
Barbara
23 maja 2017
5,0
5,0 - Barbara
Zabieg:  
Plastyka chirurgiczna powiek górnych (maj 2017)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Barbara
16 maja 2017
5,0
5,0 - Barbara
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (maj 2017)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły
Adrianna
14 maja 2018
4,0

Bardzo konkretnie

4,0 - Adrianna
Dotyczy:  
Konsultacja w zakresie chirurgii plastycznej (maj 2018)
Lekarz:  
dr hab. n. med. Jan Rykała
 
Szczegóły