O specjaliście

Dr inż. Edyta Balejko ukończyła Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego. Jest także absolwentką studiów doktoranckich w Zakładzie Podstaw Żywienia Człowieka. Tytuł doktora nauk medycznych otrzymała za rozprawę doktorską pt.: "Wpływ metabolitów z Lactobacillus rhamnosus GG na wzrost niektórych bakterii tlenowych i beztlenowych oraz procesy immunologiczne in vitro".

Doktor Balejko zawodowo związana jest z Zakładem Podstaw Żywienia Człowieka Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego. Prowadzi zajęcia dla studentów oraz badania naukowe. Wykłada również w Podyplomowym Studium Promocji Zdrowia. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Technologii Żywności oraz Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Rodzin Obciążonych Genetycznie Nowotworami. Sukcesywnie poszerza wiedzę i podnosi kwalifikacje zawodowe, biorąc udział w spotkaniach naukowych w zakresie racjonalnego odżywiania.

Zabiegi, w których specjalizuje się dr inż. E. Balejko

Dr inż. Edyta Balejko specjalizuje się w żywieniu człowieka – zarówno zdrowego, jak i chorego. Ponadto interesuje się dietetyką bariatryczną. Udziela pacjentom konsultacji dietetycznych.


Wpisz zabieg, miejscowość, klinikę lub lekarza…